Mengenai kami

Foto saya
Jawatankuasa Guru Prasekolah ini adalah cetusan idea Pegawai Khas Akademik Prasekolah Kuala Kangsar pada tahun 2008. Rasional penubuhan jawatankuasa adalah untuk membantu, memberi pandangan serta mengadakan program yang berkaitan dengan prasekolah daerah Kuala Kangsar. Sejak penubuhan jawatankuasa ini, pelbagai program telah dirancang dan dilaksanakan. Inisiatif penubuhan jawatankuasa ini telah memberi impak yang positif terhadap perkembangan prasekolah di daerah Kuala Kangsar. Blog ini adalah milik Jawatankuasa Guru Prasekolah yang dibangunkan pada tahun 2008. Blog ini dikawal dan dibiayai oleh Biro ICT Jawatankuasa Guru Prasekolah.

7 Apr 2010

Kongsi Cerita Di Sini.


Ada cadangan baik untuk semua prasekolah ?Ingin berkongsi teknik, kaedah dan lain-lain perkara berkaitan prasekolah?

Klik ulasan di bawah tajuk ini. Boleh mengarang panjang lebar tanpa nama /email.

7 ulasan:

 1. Maju prasekolah daerah kuala kangsar. Semoga banyak lagi aktiviti dapat dilaksanakan

  BalasPadam
 2. Mula berada di prasekolah dan melayan murid-murid pukul 7.30 sampai diorang balik kira-kira 12.30. Rehat pun dgn budak.dekat 5 jam sehari. Seminggu 25 jam.25 jam bahagi dgn 30 minit (waktu arus perdana)= 50 masa tue...kalau cikgu arus perdana bg 50 masa seminggu dah MENGAMUK. TAPI cikgu pra cool je.tahniah

  BalasPadam
 3. Kenapa gred N17 utk PPM? Gred N11 pn bleh klu setakat nk memasak.

  Jawapannya kerana mereka juga kena bantu pnp cikgu.kot ada yang murid yang lemah bleh juga tengokkn time cikgu ngajar budak lain. Diorg pun leh bantu watkan bbm. Jgnla duduk berkuurung kt dapur.nk wat klim mkn ke,laporan ke watla petang2.

  PN Z...........
  CIKGU MALU NK TEGUR

  BalasPadam
 4. Jawatankuasa guru ptut bentang akaun pra kuale.

  BalasPadam
 5. Cadang PPD wat bengkel berkaitan dengan pertandingan AGA prasekolah. saya rasa semua orang boleh menyertainya jika maklumat berkaitan pertandingan dihebahkan. contoh bagaimana menghasilkan kertas kerja.
  Apa yang diperlukan. pertandingan sekarang tidak adil, kerana hanya beberapa sekolah yang menyertainya manakala sekolah lian tidak mendapat maklum mengenai pertandingan tersebut. Dan sekolah yang menyertai juga tidak dipantau. Secara tidak sedar pemenang sudah ada. Saya syorkan diadakan bengkel dan PPD perlu bimbing semua guru prasekolah utk menambah bilangan guru cemerlang.

  BalasPadam
 6. cadang wat sambutan hari guru utk guru prasekolah daerah kk

  BalasPadam
 7. Cadang adakan pertandingan mengahsilkan BBM

  BalasPadam